Lär dig flyga!

Att flyga är att uppleva en tredje dimension i livet. Världen ser inte bara annorlunda ut från ovan, utan faktiskt mindre, eller större. Det beror på ens filosofiska läggning.

Från bara någon kilometers höjd ser man faktiskt mycket långt i Sverige. Vi har världens mest fantastiska luft med klar och milsvid sikt. För att sitta i en stol och samtidigt kunna se Halden, Kinnekulle, Smögen och Sandefjord måste man vara pilot och flyga över Näsinge flygplats!

Tror du oss inte, så kan vi visa dig, kontakta oss!

Att bli pilot är en uppnåelig dröm!

Det är lätt!

De allra flesta kan lära sig flyga. Är du 14 år kan du börja att segelflyga och det finns ingen övre åldersgräns för flygutbildning! Naturligtvis måste man vara normalt frisk, men detta checkas vid en enkel läkarundersökning.

För den som vill flyga motordrivna flygplan finns två vägar: Ultralätta flygplan(UL), som har två sittplatser och eget certifikat eller normalklassade flygplan, fyra sittplatser som kräver privatflygcertifikat (PPL).

Det är billigt!

Det finns många förställningar om priset. Att ha  ett flygcertifikat kostar inte mer än många andra fritidsaktiviteter.

Räknar man om penningvärdet så skiljer sig kostnaderna för en flygutbildning väldigt lite i perioden från 1960-talet. Idag finn flygning med ultralätta flygplan, en väg som är både billig och  mycket attraktiv.

Det är miljövänligt!

Flygplan kan jämföras med bilen. Bränsleförbrukningen per personkilometer skiljer sig positivt från bilen. Med moderna flygplan förflyttar du dig miljövänligare än med bilen.

Segelflygplan är naturligtvis det perfekta miljöalternativet och elflygplan finns redan.

Det är roligt!

Som du förstår så älskar vi som flyger det, man blir avhängig av upplevelsen att flyga!

I tillägg får du en fritidsaktivitet som aldrig blir omodern och som du säkert kommer att utöva hela ditt liv.

Trevliga klubbkamrater, frist luft och spännande upplevelser kommer in i ditt liv!

Känner du dig sugen?

Kontakta oss i klubben så får du all information och råd för att välja din form av flygning!